Affärssystem för tjänsteföretag

Något bland det svåraste som finns enligt mig, är att beställa ett nytt affärssystem för tjänsteföretag. Att byta affärssystem eller installera ett helt nytt för första gången innebär ett gigantiskt arbete för många. Hos beställaren är kunskapen ofta ganska låg eller ingen alls och då är första utmaningen att hitta ett seriöst och duktigt företag som kan hjälpa till med att ta fram behoven hos beställaren. Hur ser företagets affärssystem ut idag och vad behöver förändras i processerna för att företaget ska kunna hänga med i flera år till. Om det är något som ändrar sig snabbt över tid så är det tekniken och därför är det bra att vara förutseende vid behovsanalysen.

Hjälp med affärssystem

Det är jättemånga företag som säger sig vara specialister på affärssystem, en del på att ta fram affärssystem, några på att installera det och sedan de som ska projektleda arbetet. Det är oerhört många delar i processen att ta hänsyn till och att tänka på så det behövs flera olika typer av specialister då det är ett komplext system, naturligtvis beroende på företagets storlek och bransch. Se till att undersöka flera olika leverantörer av affärssystem innan du bestämmer dig för vem du ska anlita.

Tjänsteföretag & affärssystem

Olika typer av företag har också olika behov när det gäller affärssystem. När det gäller ett tjänsteföretag så behöver man aldrig tänka på lagerhantering och produktionsprocesser vilket kan vara väldigt skönt. Däremot behövs ett affärssystem som stödjer kundservice, kundsegmentering och kanske möjligheten att kunna skapa riktigt bra rapporteringar. Frågor du kan ställa dig innan du investerar i ditt nya affärssystem kan vara:

Hur ser systemet ut för hanteringen av kunder, finns det bra underlag till kundservice?

Vilken typ av stöd behöver marknadsavdelningen och sälj för att kunna segmentera kunder och skapa riktade kampanjer?

Hur mycket tid spenderas till att hantera ROT- och RUT rapporter?

När du har funderat över dessa tre frågeställningar kan du ta kontakt med ett företag som säljer affärssystem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 6yp